Aankopen

U kijkt elke dag op Funda naar het nieuwste woningaanbod en u staat ingeschreven voor een automatische zoekopdracht bij een makelaarskantoor. Toch merkt u dat u telkens achter het net vist als het gaat om de daadwerkelijke aankoop van uw droomhuis. Herkenbaar?

Aankoopmakelaar in Deventer

De aankoop van een woning in Deventer is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Het kopen van een huis is een grote stap die maar enkele keren in een leven wordt gemaakt. Zodra u een woning heeft gevonden die nog niet verkocht is, kunt u beginnen met de onderhandelingen. Maar wat is uw openingsbod? En hoe onderhandelt u verder met een partij die wordt ondersteund door een verkoopmakelaar?

Waarom Adfinis?

De aankoopmakelaars van Adfinis zijn dagelijks bezig met het aan- en verkopen van woningen in de regio Deventer. Ook als aankoopmakelaar moeten we er bovenop zitten om een geschikte woning te vinden, maar met de juiste kennis van de huizenmarkt, het juiste netwerk en onze proactieve makelaars gaat dat zeker lukken.

Daarom een afspraak maken met Adfinis makelaars:

  • Een groot netwerk in de regio Deventer.
  • Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4 op Funda
  • Als eerste op de hoogte van het nieuwe woningaanbod.
  • Strategische onderhandelingen.
  • Goede afstemming tussen de aan- en verkoop.
  • Aangesloten bij de NVM.

Het aankoopproces

Onze makelaars in Deventer hanteren het volgende stappenplan voor een geslaagde aankoop:

Oriëntatie

U bent al een tijd op zoek naar een woning of u bent juist net begonnen. Waarschijnlijk weet u al wat voor soort woning u zoekt en in welke plaats. Maar is het haalbaar? Kunt u de aankoop van uw droomhuis financieren? Adfinis geeft u in een kosteloos en vrijblijvend gesprek graag advies gericht op uw persoonlijke situatie. Tevens kunt u via ons kantoor inzicht krijgen in de beste hypotheekmogelijkheden door middel van onze samenwerking met Van Bruggen Adviesgroep.

Bezichtiging

U hebt een woning gevonden. Tijd voor de bezichtiging. Wij gaan met u mee en letten vooral op het onderhoud van de woning en op eventuele gebreken. Als NVM-makelaars beschikken wij over actuele en gedegen bouwkundige kennis en ervaring. Mocht er sprake zijn van achterstallig onderhoud, dan wijzen wij u daar op.

Onderzoek

Voorafgaand aan de bezichtiging beginnen wij al met het onderzoek naar de woning die u op het oog heeft. Zo kijken we naar de marktwaarde van vergelijkbare panden in de omgeving en vragen we informatie op over bestemmingsplannen, bouwbesluiten, parkeerinformatie of vervuilde bouwgrond. U wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Onderhandeling en Aankoop

U bent er zeker van dat de woning is gevonden die u graag wilt kopen. Onze makelaars zijn tevens beëdigd taxateurs. Wij hebben ervaring in het bepalen van de juiste prijs van een woning. Wij starten namens u de onderhandelingen en brengen een bod uit. Accepteert de verkopende partij uw bod en uw voorwaarden, dan ontvangt u van de verkopende makelaar de koopakte. Wij controleren deze koopakte voor u en nemen deze vervolgens stap voor stap met u door. De dag na het tekenen van deze koopakte gaat de bedenktijd van drie dagen in. Klik hier voor meer informatie over de drie dagen bedenktijd. Is alles in orde, dan gaat het koopcontract naar de notaris.

Nazorg

Wij spitten de akte van levering en de nota van afrekening voor u door om ervoor te zorgen dat deze exact kloppen. Voordat de daadwerkelijke overdracht plaatsvindt, lopen we nog even door het huis om te kijken of de woning goed is opgeleverd en of de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Hierbij worden ook de meterstanden opgenomen. Hierna is het dan eindelijk zover, de handtekening wordt gezet en u krijgt de sleutels overhandigd. Het is tijd om aan de slag te gaan in uw droomhuis!

Wilt u dat wij u helpen met de aankoop van uw droomhuis? Of bent u gewoon geïnteresseerd in een vrijblijvend adviesgesprek? Neem contact met ons via het contactformulier of bel met 0570-642299!

Heb je verhuisplannen? Wegens verkoopsucces zijn wij dringend op zoek naar nieuwe woningen!

Adfinis Makelaars Deventer

Als jij je gegevens bij ons hebt achter gelaten, bellen we je binnen 24 uur op om een afspraak in te plannen. We gaan dan samen kijken naar een geschikte dag en tijd. Vervolgens komt één van onze makelaars langs of spreken we af bij ons op kantoor aan de Keizerstraat in Deventer. Aan jouw de taak om er voor te zorgen dat de makelaar alle belangrijke wensen doorkrijgt, zodat we een goed beeld hebben van wat voor huis je zoekt. Des te meer jij ons van details voorziet, des te preciezer wij kunnen helpen bij deze zoektocht naar jouw droomhuis.

Onze partners