Taxatie

Een taxatie laat u uitvoeren om de waarde te bepalen van uw woning, bedrijfspand of een ander object. Een taxatie wordt gedaan door een erkende en onafhankelijke taxateur die kennis van zaken en de markt heeft. Er zijn twee soorten taxaties mogelijk, namelijk een gevalideerde en niet gevalideerde taxatie.Een taxatie laat u uitvoeren om de waarde te bepalen van uw woning, bedrijfspand of een ander object. Een taxatie wordt gedaan door een erkende en onafhankelijke taxateur die kennis van zaken en de markt heeft. Er zijn twee soorten taxaties mogelijk, namelijk een gevalideerde en niet gevalideerde taxatie.

Wat is een NWWI-Taxatie

Voor een hypotheekaanvraag heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Deze validatie wordt uitgevoerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut, oftewel het NWWI. Deze organisatie ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een NWWI-taxatierapport.

Wat is een niet-gevalideerde taxatie

Zodra u het taxatierapport nodig heeft voor het kopen van een woning, dan heeft u dus een gevalideerde taxatie nodig. Er zijn echter ook gevallen te bedenken waarbij u voldoende heeft aan een niet-gevalideerde taxatie. Dit gaat om zaken als het vaststellen van de waarde bij echtscheiding, het bepalen of een verbouwing een meerwaarde oplevert en bij een bezwaar op de vastgestelde WOZ waarde door de gemeente. Het kan ook zijn dat u van plan bent uw huis te verkopen en benieuwd bent naar de waarde van de woning voor de verkoop. In dit geval gaat het om een kosteloze en vrijblijvende waardebepaling. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons door het contactformulier in te vullen of te bellen met 0570-642299!

Waar let een taxateur op?

Een taxateur kijkt bij het uitvoeren van een taxatie naar meer zaken dan alleen uw woning. De volgende zaken zijn van invloed op een taxatie:

Taxatie Deventer

  • Staat en onderhoud van uw woning
  • Inhoud en oppervlakte
  • Recht van overpad, erfrecht
  • Bodemverontreiniging
  • Ligging, omgeving en indeling woning
  • Vraag en aanbod op de markt
  • Bestemmingsplan

Taxatie Deventer

De makelaars van Adfinis zijn tevens gecertificeerd taxateur. De waarde van een woning verschilt per regio. Voor u is het dus van belang voor een taxateur te kiezen, die op de hoogte is van de huizenmarkt waarin u woont. Het werkgebied van Adfinis makelaars voor taxaties is Deventer en omstreken. U kunt ons dus ook inzetten voor een taxatie in Diepenveen, Schalkhaar, Bathmen, Olst, Wijhe, Welsum, Gorssel, Epse, Wilp, Apeldoorn en Zutphen.

Onze partners